Løvfald 2003

Basis 1

Basis 2

Thorbjørn Bromann genvandt løvfaldspokalen

Skakklubben af 1927 Ringsted afholdt i weekenden sin traditionelle løvfaldsturnering på Sønder Parkskolen. Turneringen blev spillet for 17. gang og havde samlet 34 deltagere fra hele landet, repræsenterende klubber fra Bornholm til Mors, som havde valgt at udsætte sig selv for op til 25 timers skak over de fem runder fra fredag aften til søndag aften.

Turneringen er traditionelt stærkt besat og havde den forsvarende mester, Thorbjørn Bromann fra Brønshøj som forhåndsfavorit, og han viste sig også at være den tand bedre end konkurrenterne, der gjorde at han søndag aften kunne kåres som løvfaldsmester for tredje gang på fire år - og han bliver dermed den første der får sit navn på den evigt vandrende løvfaldspokal for tredje gang.

Ringstedspillerne var ikke helt så stærkt spillende som sidste år, hvor de vandt fem af de seks klasser, men Ringsteds to stærkeste kort Brian J. Jørgensen og Jens Abildlund fulgte løvfaldsmesteren til dørs og besatte henholdsvis 2. og 3. pladsen i den stærkeste klasse. Ellers blev det kun til en enkelt førstepræmie til den arrangerende klub, som Torben W. Petersen sørgede for ved at vinde Basisklasse 2.

Turneringen viste også at skak er et spil for alle. Lørdag formiddag kunne man således opleve en kamp mellem en blind og en døv skakspiller, en begivenhed der stillede lidt ekstra krav til turneringsledelsen, men forløb ganske gnidningsfrit - og begge spillere endte faktisk på præmielisten.

Præmietagerne i turneringen blev:

Mesterklasse 1:
1. Thorbjørn Bromann, Brønshøj 4 p.
2. Brian J. Jørgensen, Ringsted 3 p.

Mesterklasse 2:
1. Rasmus Østergaard, Nykøbing F 4,5 p.
2-3. Bjarne Haar, Næstved og Lars Bech Hansen, Taastrup 3 p.

Mesterklasse 3:
1. Morten Lyck Hansen, Slagelse 4 p.
2. Henrik Stockflet, Holbæk 3,5 p.

Basisklasse 1:
1. Alain Koch, Odysseus 4,5 p.
2-3. Karsten Jensen, Ringsted og Jonas Nilsson, Frem Odense 3 p.

Basisklasse 2:
1. Torben W. Petersen, Ringsted 4 p.
2. Stefan Wiecker, Nakskov 3,5 p.
3-6. Kjell Suadicani, Ringsted, Farzad Janbazi, Ringsted, Arne M. Hansen, Haslev og Johannes Vestergaard, Morsø, 3 p.

f. Skaklubben af 1927 Ringsted
Poul Buhl